Kitchen Rush

Sempre m’ha fet gràcia rumiar, com seria el meu restaurant si alguna vegada em tornés boig i en muntés un. Ara tinc la possibilitat d’esbrinar-ho sense que ningú agafi mal de panxa, ni hagi d’anar corrent a urgències.
A Kitchen Rush gestionarem el nostre restaurant de manera cooperativa i en temps real. Controlant les comandes, el magatzem, els ingredients i la cuina, on mesurarem el nostre grau d’eficiència.

pic3752716_md.jpg

Fitxa del joc
Autors: Vangelis Bagiartakis & Dávid Turczi
Il·lustracions: Osii Hiekkala & Jere Kasanen
Edat: +12
Jugadors: 1 a 4 jugadors
Durada: 30-45 min.
Categoria: Cooperatiu de temps-real
Idioma: Anglès Bàsic
Editorial: Artipia Games
Any de publicació: 2017

pic3752736_md.jpg
Cartes de comanda

Que porta?
1 Taulell de joc
4 Taulells de jugador
1 Taulell de prestigi
110 Cartes (Comanda, esdeveniments, objectius, Bonificació de prestigi i de millora)
108 Ingredients de fusta (Carn, vegetals, amanida, pasta, formatge i pa)
58 Cubs de fusta de 5 diferents espècies (Safrà, sal, orenga, curri, pebre)
2 Cubs marcadors de fusta
10 Rellotges de sorra (Treballadors)
28 Monedes de valor 1 i 5
22 Plats de 4 mides diferents
16 Fitxes de bloqueig, zona prohibida i d’avaries
1 Bossa de tela
1 Reglament
La versió Kickstarter també duu com a components extres diferents mini expansions de vi, d’inspecció de salut, de peix. També duu diferents cartes extres d’objectius, de comanda, de prestigi i d’esdeveniments.

pic3752738_md
Cartes d’objectiu

Quin és l’objectiu?
Intentarem gestionar en 4 rondes de 4 minuts de manera cooperativa i en temps real el nostre restaurant per arribar a complir els objectius que ens marca el joc, que poden ser una quantitat de plats servits, diners recaptats i/o prestigi.

Com ho preparem?
Posarem el taulell del joc al mig de la taula i cada jugador agafarà un taulell de jugador i dos treballadors (rellotges de sorra), posarem un dels treballadors negres a prop del taulell, que serà l’ajudant de tots els jugadors durant la partida, i l’altre al costat de les cartes de millora. Prepararem la disposició inicial segons la quantitat de jugadors, omplint els magatzems i el sac d’espècies, també bloquejarem magatzem, taules, cambrers i fogons.
Deixarem al costat del taulell les piles sobrants d’ingredients i barrejarem les cartes del joc i les disposarem segons la disposició inicial.
El taulell de prestigi haurà de quedar a prop del taulell de joc i posarem un marcador al número 0 de prestigi i amb un altre marcarem la primera ronda de track.
Decidirem quin dels 4 nivells de dificultat volem jugar i seleccionarem una carta d’objectiu d’aquell nivell.
Haurem de tenir un cronòmetre a mà, per posar-lo a 4 minuts que és el que dura cada ronda en temps real. I ja ho tenim tot llest per començar.

pic3752739_md
Cartes de millora

Com es juga?
Jugarem 4 rondes repartides en 3 fases. Les fases de preparació, d’acció i de neteja.
La fase de preparació ens serveix per moure el marcador de ronda, executar un esdeveniment, si juguem amb esdeveniments i el més important planificar entre tots els jugadors com jugar la ronda.
La fase d’acció és part on realment jugarem. Tindrem 4 minuts de temps real per anar fent totes les accions que necessitem, per fer rutllar el nostre restaurant i aconseguir l’objectiu marcat al començar. Mourem els nostres treballadors a les diferents zones del taulell per poder executar les accions de cada zona, sempre que hi hagi espai lliure. Tombarem el rellotge de sorra per poder fer l’acció mentre hi hagi sorra per caure i no podrem tornar a fer servir aquest treballador fins que no hagi caigut tota la sorra. Podrem fer servir els ajudants de la mateixa manera, per avançar les nostres accions i serà motiu de disputa entre jugadors.
El ventall d’accions que disposem ens obliga a ser ràpids, organitzats i prima la comunicació entre els jugadors per no perdre temps a l’hora de fer-les.
Podrem rebre dues noves comandes i guanyar dues monedes o eliminar-ne dues amb el Maitre. Escollir comandes per preparar-les i entregar-les amb el Cambrer. Anar als Magatzems a agafar aliments, comprar-los a la Botiga per omplir magatzems i la bossa Zona d’espècies on podrem condimentar els plats. Cuinar els plats els temps de cocció necessaris als Fogons. Passar per l’oficina per contractar personal, millorar o reparar la cuina, i també netejar plats bruts a la Pica.
Quan s’acaben els 4 minuts, comença la fase de neteja, on primer comprovarem que les comandes estiguin ben fetes, ens penalitzaran les que estiguin mal fetes o a mitges. Els plats de les comandes acabades o mals fetes els desarem a la pica.
Haurem de pagar 3 monedes de salari a cada treballador usat, inclosos els ajudants. Perdrem prestigi i/o treballadors si no els podem pagar. Guanyarem o perdrem cartes de prestigi segons la posició al taulell de prestigi, cartes que farem servir a la fase de preparació. Si tenim menys de -4 de prestigi perdrem la partida immediatament.

pic3752737_md
Cartes de prestigi

Com s’acaba la partida?
Finalitzades les 4 rondes comprovarem si complim els objectius marcats al principi de la partida i haurem de complir 3 condicions independentment de l’objectiu.
Haver pagat els salaris, tenir almenys una moneda i tenir almenys un de prestigi.
Si complim l’objectiu i les condicions guanyarem la partida.

El joc també ens ofereix la possibilitat jugar en solitari, jugant amb 4 treballadors i un ajudant, però les rondes duren 30 segons més.

articleimage

Que m’ha semblat?
Venint d’un Kickstarter et pots trobar que el joc que reps, realment no compleix les expectatives creades o simplement no t’ofereix allò que creies.
Al Kitchen Rush la sensació una vegada que ets poses a jugar, és d’anar per feina, la immersió a la temàtica és directa. Es passa el temps de joc molt ràpid, tot i que dóna temps a fer moltes coses i a mesura que jugues has de millorar la compenetració amb els companys de joc per enllestir les comandes i assolir objectius.
Té diferents nivells de dificultats i amb les mini expansions poden allargar o modificar molt el joc.
En definitiva un joc diferent i divertit, que sent un cooperatiu no té efecte líder, cosa que fa tothom s’integri dins del joc.

Valoració

4-stars (2)

BGG

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s