Carcassonne x Parelles

El Carcassonne és un joc prou conegut que no necessita presentació. És un clàssic, que esdevé com una de les portes d’entrada a l’immens món dels jocs de taula.
Té moltes expansions i versions enfocades a diferents temàtiques, commemoracions i llosetes de col•leccionisme.
Els amics de Carcassonne.cat buscant noves idees per engrescar-se van donar forma l’abril del 2018 a aquesta versió del Carcassonne, on es juga per parelles.
Dins de la Fira Jugar x jugar de Granollers i amb la col·laboració de Devir, va ser l’estrena d’aquest nou format en el I Torneig de Carcassonne x Parelles, que va tenir una gran acceptació i va esdevenir com al torneig pioner al món en aquest format.

31232507_10155895638834143_9144643761605705728_n.jpg
Pròximament es farà la 2a edició dins de les activitats de la mateixa Fira Jugar x Jugar de Granollers.

Però, com es juga? Quines diferències hi ha?

Bàsicament el joc és el mateix, les normes són les del joc bàsic tant en l’àmbit de regles com de punts. Tenint en compte uns petits canvis.

Les partides han de ser de 4 jugadors i les parelles se situen alternades, quedant els jugadors de cada parella un al davant de l’altre i no es pot fer qualsevol mena de comunicació, ni de gestos entre jugadors de la mateixa parella.

El jugador inicial jugarà la lloseta inicial i podrà posar Meeple a aquesta lloseta. Es juga així, perquè tots els jugadors tinguin els mateixos torns, 18 per jugador.

En cas que una lloseta no tingui cabuda a la partida i no es pugui posar, aquesta es retorna i es barreja a les piles i es pren una altra lloseta.

Cada jugador sumarà els seus punts amb els seus propis Meeples, com en una partida normal, però atenció que ara ve la gràcia del joc.

8436017222654.PT01-600x386

Cada parella comptabilitzarà com la seva puntuació final, la puntuació més baixa dels 2 jugadors de la parella. En cas d’empat entre les dues parelles, es comptabilitzarà la puntuació més alta dels 2, per desempatar.

Si continua l’empat els amics de Carcassonne.cat proposen dues opcions. Jugar una altra partida de desempat o… Qui digui “Trinco, Trinco” abans, serà el guanyador.

Doncs bé, aquí teniu una manera diferent i molt entretinguda de jugar al Carcassonne.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s