Lift It!

Que boniques són les grues de les construccions, sempre ens han cridat l’atenció i ens ha semblat que deu ser molt divertit fer-les fer funcionar, portar materials i blocs de construcció cap aquí i cap allà.
Ara tenim l’oportunitat de demostrar de quina pasta estem fets i si som capaços de tenir la sang ben freda per assolir l’objectiu de ser el millor gruista, com a mínim de casa nostra!1488379304.jpgEdat: +8
Jugadors: 1 a 8 jugadors
Durada: +30 min.
Categoria: Familiar, Party
Idioma: Alemany, Francés, Anglès, Italià (Independent de l’idioma, només regles)
Editorial: Game Factory
Any de publicació: 2012

Que porta?
1 Taulell de joc
78 Cartes de construcció
4 Cartes de duel
4 Grues
4 Ganxos
4 Cordes
4 Cintes de cap
1 Temporitzador
1 Reglament5110nMcs5hL

Com ho preparem?
Posem el taulell al centre de la taula i col·loquem les peces de construcció als llocs marcats del taulell. Cada jugador agafarà i muntarà un ganxo per la seva grua, i es posarà una cinta al cap per col·locar la grua a la front quan calgui.
Remenem les cartes de construcció i les deixem fent una pila cap per avall al costat del taulell. Deixem les cartes de duel dels colors dels jugadors participants, al costat de la pila de cartes de construcció.
Col·loquem els peons dels colors dels jugadors a les sortides, cadascun d’ells a un dels costats del mateix taulell i ja estem preparats per començar.

pic2558592_md.jpg

Com es juga?
El jugador més jove comença, agafa la primera carta de pila i la col·loca a l’espai central del taulell. Segons la casella on sigui el seu peó, haurà de fer la construcció escollint amb la grua a la mà o al cap quan estigui a una casella de color o a la d’inici. Només amb el cap si està a la casella amb el dibuix del cap. Si el peó està a la casella “Lift It!”, el jugador actiu no podrà veure la carta de construcció i aquesta serà explicada pel següent jugador de torn.
Es posa el temps marcat a la carta al temporitzador i comença la construcció.

pic2249645_mdPuntuació
Una vegada s’acaba el temps, es puntua la construcció. Per cada peça ben col·locada se suma un punt i per acabar la construcció dins del temps se sumen 4 punts més, que es van marcant amb els peons.

Duel
Quan el peó creua una barrera es provoca un duel i aquest es fa al següent torn del jugador entre ell i el jugador més proper a el seu número de casella. La manera de fer la construcció serà la que indiqui la casella del jugador que provoca el duel. El guanyador del duel és l’únic que s’emporta els punts.

Com s’acaba la partida?
En el moment que un jugador sobrepassa la línia d’arribada amb el seu peó, la ronda s’acaba fins que tots els jugadors han fet el seu torn, el jugador amb el peó més avançat és el guanyador.
41+3rcEpN8L.jpgVariant
També es pot jugar en equips de 2 jugadors, unint un ganxo entre dues grues i complicar i fer molt més difícil la partida.

Que m’ha semblat?
Un Party familiar amb una producció molt bona, que amb l’excusa de convertir-nos en grues humanes, ens fa passar uns moments molt divertits, de tensió i perquè no dir-ho de nervis a l’hora de muntar les construccions, ja que algunes d’elles són un gran repte.

Valoració

4-stars (2)

BGG

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s